!-- Google Tag Manager -->

Connector Ability

Eerlijk en betrouwbaar cognitieve capaciteiten testen

Uiteindelijk wil je capabele mensen binnenhalen voor jouw organisatie. Cognitieve capaciteiten zijn nu eenmaal de belangrijkste voorspellers van succes. Maar hoe vergelijk je kandidaten met verschillende culturele achtergronden, nationaliteiten en diploma’s? Met de cultuurarme Connector Ability van PiCompany test je daadwerkelijk de cognitieve capaciteiten van werknemers. Deze adaptieve capaciteitentest zorgt ervoor dat je snel een betrouwbare uitslag in handen hebt. Zo verlies je geen tijd in jouw werving- en selectieproces.Voordelen

 • Cognitieve capaciteiten (G-factor) van kandidaten met diverse achtergronden eerlijk onderling vergelijken.
 • Betrouwbare en rechtvaardige selectie door het adaptieve, cultuurarme karakter van de test.
 • Taal en culturele achtergrond spelen geen rol.
 • Flexibel online testen.
 • Door NIP/COTAN en EFPA als goed beoordeeld.
 • Beschikbaar in 10 talen. Vraag naar de mogelijkheden.


Doel

 • Match
Cognitieve capaciteiten van (toekomstig) werknemers eerlijk en betrouwbaar vergelijken.

Deze rapportage meet

 • Cognitieve capaciteiten

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Effectief selecteren
 • Talentmanagement
Voor wie en wanneer

De arbeidsmarkt wordt steeds diverser en flexibeler. Dit maakt het lastiger de meest getalenteerde mensen binnen te halen. Want hoe vergelijk je werknemers met verschillende vooropleidingen, ervaringen en achtergronden?

De Connector Ability helpt je een eerlijke en onafhankelijke selectie te maken. Met deze taal- en cultuurarme test kun je kandidaten betrouwbaar onderling vergelijken. Vaak gebruiken organisaties de Connector Ability aan het begin van een selectieprocedure.

Aan de hand van de uitslag kan snel worden besloten of een kandidaat uitgenodigd wordt voor een (vervolg) gesprek, of niet. De Connector Ability test ook het leervermogen van mensen.

Werkwijze

De Connector Ability is een moderne adaptieve capaciteitentest. Medewerkers kunnen de Connector Ability online invullen op elk gewenst moment en op elke locatie naar keuze. Dit kan ook thuis. Tijdens de afname past de moeilijkheidsgraad van de test zich aan op het niveau van de deelnemer. Zo krijgt elke deelnemer een eigen unieke serie vragen voorgelegd.

Testvoorkennis levert geen voorsprong op. Indien gewenst kun je deelnemers kort hertesten op een eigen, gecontroleerde locatie.

Verbale capaciteitentest.
Voor bepaalde beroepsgroepen zijn verbale capaciteiten van belang. Denk aan juridische of communicatieve functies. Als aanvulling op Connector Ability biedt PiCompany de verbale capaciteitentest Connector Verbal Analogies. Met deze test meet je hoe gemakkelijk een deelnemer relaties legt tussen verschillende begrippen.

Betrouwbaar
De Connector Ability is een wetenschappelijk onderbouwde test. De R&D-afdeling van PiCompany zorgt voor continue doorontwikkeling van deze test volgens de meest recente inzichten. Hierbij conformeren wij ons aan de normen van het NIP/COTAN en EFPA.

Door Connector Ability Validator toe te voegen kun je de testresultaten van de Connector Ability snel en beknopt verifiëren.

Resultaat en rapportage

Na de testafname ontvang je direct een compacte rapportage met sprekende infographics die je gemakkelijk kunt interpreteren. Je kunt onmiddellijk beslissen of je de kandidaat uitnodigt voor een selectiegesprek.

Ondersteuning en certificatie

Je kunt snel zelfstandig online aan de slag met Connector Ability. PiCompany ondersteunt je bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP).

Met behulp van deze portal kun je 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Deelnemers kunnen de test op elke gewenste locatie invullen. Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heb je toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor de interpretatie en terugkoppeling van resultaten van Connector Ability is certificering vereist. PiCompany verzorgt deze certificatietraining. Met de certificatie ben je bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer. Zo kun je de test volledig in eigen beheer afnemen.

Lees meer over onze certificatietrainingen.

De rapportage Connector Ability
heeft 1 varianten.
Rapportvariant Vragenlijsten

Connector Ability +

Combineert de validatie van de cognitieve capaciteiten en de verbale analogieën

 • Connector ability validator
 • Connector Verbal Analogies