!-- Google Tag Manager -->

Identify chat

Eenvoudige, efficiënte én aantrekkelijke preselectie via de chat

U bent op zoek naar talent. Nieuwe medewerkers die matchen met het functieprofiel en passen in uw teams. Én bij zullen dragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Met de Identify chat identificeert u op een eenvoudige, efficiënte en aantrekkelijke manier de kwaliteiten en talenten van medewerkers. Gebaseerd op een persoonlijkheidsmeting zullen kandidaten direct via de chat voor u geselecteerd worden.

Efficiënt de juiste match vinden? Potentiele kandidaten direct aan uw merk binden? Of rechtstreeks inzicht in kandidaat-aanmeldingen op grote schaal? Ongeacht de markt: één dashboard biedt inzicht in de juiste match.

De juiste matches met de Identify Chat

De chat is op elk gewenst moment, locatie en device naar keuze live te zetten. Gebaseerd op een persoonlijkheidsmeting zullen kandidaten direct via de chat, in een dashboard, voor u zichtbaar zijn. U heeft inzicht in de persoonlijkheidskenmerken van uw potentiele werknemer en in hoeverre deze matchen met de voor uw functie belangrijke competenties. Waardoor u vervolgens van meerdere kandidaten gemakkelijk de match en competentiescores onderling kunt vergelijken.

Op basis van de talentmatchingscore komen de beste sollicitanten naar voren, de voor-selectie wordt voor u gedaan. U gaat met meer inzicht in de talenten van de kandidaat het sollicitatiegesprek in.

Kandidaten krijgen eveneens inzicht in uw organisatie, de cultuur en/of uw verwachtingen betreft de invulling van de vacature. Zij worden door de geoptimaliseerde candidate journey geënthousiasmeerd en ontvangen direct inzicht in hun eigen talenten. Potentiele kandidaten worden geleid naar de vacature die bij hen past. Zo ontstaat de perfecte match!Doel

 • Identify
Eenvoudige, efficiënte én aantrekkelijke preselectie via de chat

Deze rapportage meet

 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Effectief selecteren
Voor wie en wanneer

De Identify chat biedt u:

  • Efficiency in het recruitment proces: De chat is op elk gewenst moment, locatie en apparaat beschikbaar. In het dashboard zijn alle matches in één oogopslag inzichtelijk. Laagdrempelig en kosten efficiënt voor het hr-team én de kandidaat.

 

  • Meer leads: De chatbot biedt een laagdrempelige manier om met u in contact te komen. Door groot bereik op een sociaalkanaal te creëren is de kans groot dat u met veel meer kandidaten in contact komt, die hun contactgegevens, inclusief competentiemeting, graag invullen.

 

  • Objectiviteit in uw selectieprocedure: de chat voegt een objectieve talentmatchscore aan het recruitmentproces.  Hierdoor worden kandidaten langs dezelfde meetlat gelegd. Uw selectie kan gemakkelijk gemaakt worden op basis van persoonlijkheid en functie.

 

  • Hoge kwaliteit matches: De potentiele werknemer én uzelf hebben vooraf een goed beeld in hoeverre de kandidaat past bij de vacature én bij uw bedrijfscultuur. Door de overzichtelijke ranking in het dashboard filtert u de matches op wie het beste bij de organisatie past. U gaat altijd voor de juiste match.

 

  • Minder verloop: door vooraf meer inzicht te hebben in de match van persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat en de match met de betreffende functie neemt het risico van een mismatch af. U bindt kandidaten aan uw bedrijf, verkleint de kans op een mismatch en heeft uiteindelijk een lager verloop.

 

  • Bijzondere ervaring: u biedt een aantrekkelijke wervingsmethode, waaruit zowel u als de kandidaat zijn competenties en talenten kunnen opmaken. Het recruitment proces vanaf de start in de chat tot terugkoppeling van resultaten aan de kandidaat vindt plaats in één chatgesprek. Door een fijne employer journey bindt u kandidaten aan uw merk.
Werkwijze

De chat in 4 stappen

 1. De kandidaat gaat het gesprek aan met de Identify chat

De chat is op elk gewenst moment, locatie en device naar keuze live te zetten. U bent 24/7 altijd en overal in contact met potentiele kandidaten

U kiest de avatar die uw bedrijf perfect representeert. Dit kan Lotte, Sander, Andrea of wie u maar wilt zijn. Met het gepersonaliseerde profiel is de chat geheel af te stemmen op uw organisatiedoelen, waarden én identiteit.

 1. De kandidaat krijgt terugkoppeling

De kandidaat die het gesprek heeft gevoerd met uw chatbot zal direct een terugkoppeling krijgen over zijn persoonlijke talenten! Door het beeld dat de chatbot schetst van uw bedrijf, ziet de kandidaat ook: ik pas bij dit bedrijf.

Door de kandidaat mee te nemen in de selectieprocedure en een score te geven over zijn of haar talenten en fit met het bedrijf creëert u betrokkenheid. Kandidaten zullen gemotiveerd zijn voor een functie waarvan zij weten dat ze goed matchen.

 1. Altijd de juiste matches

Kandidaten gaan in gesprek met uw chatbot en geven toestemming voor het delen van hun gegevens. Op basis van de competentiescore zullen zij als potentiele kandidaat in uw dashboard verschijnen. Bij goede matches verwijst u natuurlijk direct naar uw vacature en nodigt kandidaat uit om te solliciteren of u neemt persoonlijk contact op.

Door inzetbaarheid van de chatbot op veel kanalen, denk aan social media, website en nieuwsbrieven, heeft u een groot bereik waarin te werven tot uw beschikking. Dit betekent tevens meer data! Na elke testafname is het voor u mogelijk om de uitslagen te bekijken in een gepersonaliseerd dashboard. Hoeveel matches heeft u al?

 1. Resultaten van de chatgesprekken vindt u terug in het dashboard

Zoals genoemd ziet u na elk gesprek, elke testafname de resultaten terug in uw dashboard. In dit dashboard kunt u ranken en filteren. U ziet direct welke deelnemer maximaal scoort op het wenselijk gedrag (de juiste competenties). U weet ook welk aanleg de kandidaat van nature vertoont en welk gedrag waarschijnlijk meer moeite kost om te ontwikkelen.

De talentmatchingscore biedt beide partijen concrete handvatten voor een vervolggesprek. Selecteren wordt steeds makkelijker, uw matches zijn inzichtelijk en u kunt de kwalitatief hoge matches ranken. De chatbot stroomlijnt het recruitmentproces en reduceert de time to hire in zowel een krappe als ruime arbeidsmarkt.

 

Geautomatiseerde, persoonlijke recruitment

De Identify Chat is te personaliseren naar uw employer brand. De chatbot is immers een onderdeel van uw hr-team. Via de chatbot werft u op uw manier.

Maak de recruiterbot op maat:

 • Bepaal de meest passende naam en avatar.
 • Bepaal zelf een deel van de content.
 • Voeg naar eigen inzien arbeidsmarktcommunicatie, zoals video’s of afbeeldingen in en biedt deze tijdens de chat aan, aan uw kandidaten.
 • Stel het functieprofiel in door een maximum van acht competenties te selecteren.
Resultaat en rapportage

Na een testafname ziet u de uitkomsten direct terug in een overzichtelijk dashboard, waarin u de matches kunt ranken en filteren. U ziet hoe de deelnemer scoort op maximaal acht soorten werkgedrag (competenties). U weet ook welk gedrag de kandidaat van nature eerder geneigd is te vertonen en welk gedrag waarschijnlijk meer moeite kost om te ontwikkelen.

Ondersteuning en certificatie

Voordat u aan de slag kunt met de Identify Chat zal er een kort implementatietraject plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de chatbot volledig aansluit op de wensen. Dit traject bestaat onder andere uit een technische implementatie en een implementatiesessie met een van onze consultants.

Certificatie voor het gebruik van deze tool is niet vereist maar we zullen u wel voorzien van een online leermodule om te helpen opstarten. PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de chatbot en het bijbehorende dashboard. Daarna kan de tool in eigen beheer gebruikt worden. Met behulp van de chatbot kunt u 24/7 deelnemers testen.

Wij zorgen voor een digitale handleiding voor het gebruikt van de chatbot. Heeft u toch nog vragen, neem dan gerust contact op met onze servicedesk.