!-- Google Tag Manager -->

Reflector Big Five Personality

Vind de beste match tussen persoonlijkheid en competenties voor elke functie

Uw medewerkers zijn echt succesvol als hun persoonlijkheid matcht met de competenties die ze nodig hebben voor hun functie. Dan vertaalt energie zich in optimale prestaties en optimale ontwikkeling. De Reflector Big Five Personality van PiCompany koppelt de persoonlijkheid van een (toekomstig) werknemer aan de specifieke competenties die hij voor een functie nodig heeft. Zo vindt u de juiste persoon voor elke functie. En draagt u bij aan het succes van uw organisatie.

Voordelen

 • Koppeling van persoonlijkheid aan de relevante competenties voor een functie.
 • Volledig overzicht van de scores op de ‘Big Five’-persoonlijkheidskenmerken en de 24 onderliggende facetten.
 • Genuanceerd en volledig beeld van de gewenste persoonlijkheid in een bepaalde functie.
 • Inzicht in het doorgroeipotentieel van uw medewerkers.
 • De basis voor diverse combinatierapportages.
 • Een goed gevalideerde meting van de internationaal bekende en onderzochte ‘Big Five’-persoonlijkheidsfactoren, vanuit het perspectief van de werkomgeving.  ·
 • Beschikbaar in 27 talen. Vraag naar de mogelijkheden.


Doel

 • Develop
In elke functie de beste match tussen persoonlijkheid en competenties

Deze rapportage meet

 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Talentmanagement
Voor wie en wanneer

Wie kan op grond van zijn persoonlijkheid de competenties ontwikkelen die voor een bepaalde functie belangrijk zijn? Wat betekenen persoonlijkheidskenmerken van de werknemer voor zijn gedrag op de werkvloer? En hoe draagt de persoonlijkheid van een werknemer bij aan het functioneren van het team?

Met de Reflector Big Five Personality weet u zeker dat de persoonlijkheidskenmerken van een medewerker passen bij de competenties die hij nodig heeft voor zijn functie. En u krijgt inzicht in zijn doorgroeipotentieel. Dit is van belang in de selectieprocedure én voor inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden van uw medewerkers.

Gebruik de Reflector Big Five Personality ook voor het samenstellen van teams waarin medewerkers gebruikmaken van elkaars kracht en elkaars zwaktes ondersteunen.

Werkwijze

De Reflector Big Five Personality is een moderne online persoonlijkheidsvragenlijst die persoonlijkheidskenmerken en ontwikkelbaarheid van competenties in kaart brengt. De test meet de belangrijkste vijf persoonlijkheidskenmerken en 24 onderliggende aspecten.

U selecteert de competenties die uw medewerker nodig heeft om de functie met succes te vervullen. Met de inzichten uit de Reflector Big Five Personality maakt u samen met de werknemer onderbouwde keuzes voor zijn persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Zet u bijvoorbeeld vooral in op de competenties die uw medewerker beheerst of gemakkelijk verder kan ontwikkelen?

Combinatierapportage

Voor een breder en diepgaander onderzoek naar de ontwikkelbaarheid van competenties combineert u de Reflector Big Five Personality met een 360 graden-feedbackmeting. Of met de ‘Career Scan’. Deze scan omvat een persoonlijkheids- en feedbackmeting én een meting van iemands loopbaanwaarden en vragen over werkhistorie.

Kiest u voor het aanvullende ‘Personal Development Accelerator’-rapport, dan ontvangt u per competentie een advies over de ontwikkelbaarheid van competenties, gebaseerd op de persoonlijkheids- en feedbackmeting.

Resultaat en rapportage

Na de testafname komt direct een compacte, interactieve rapportage met sprekende infographics tot stand die u gemakkelijk kunt interpreteren. Deze bestaat uit twee delen.

 • De persoonlijkheidsrapportage geeft een overzicht van de scores op de vijf belangrijkste persoonlijkheidsfactoren in werksituaties:
 • (in)stabiliteit – de emotionele reactie op tegenslag;
 • extraversie – actief contact met anderen onderhouden;
 • openstaan – openstaan voor nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën;
 • aanpassen – het belang van anderen boven het eigenbelang stellen;
 • consciëntieusheid – georganiseerd en doelgericht gedrag.
 • In het competentierapport ontvangt u advies over de mate waarin de medewerker de geselecteerde competenties al dan niet gemakkelijk kan ontwikkelen. Een aanvullende deelnemersrapportage van de Reflector Big Five Personality voor de werknemer is mogelijk.
Ondersteuning en certificatie

U kunt snel zelfstandig online aan de slag met Reflector Big Five Personality.

PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP). Met behulp van deze portal kunt u 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor de interpretatie en terugkoppeling van resultaten van Reflector Big Five Personality is certificering vereist. PiCompany verzorgt deze certificeringstraining. Met de certificatie bent u bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer. Zo kunt u de test volledig in eigen beheer afnemen.

Lees meer over onze certificatietrainingen