!-- Google Tag Manager -->

Reflector Big Five Leadership

Ontdek de leiderschapstalenten in uw organisatie

Een goede manager is goud waard. Maar welke medewerker heeft het in zich om een goede leider te worden? De Reflector Big Five Leadership koppelt persoonlijkheidskenmerken aan leiderschapsrollen. Zo krijgt u snel inzicht in aanleg voor leiderschap bij uw medewerker.  Gebruik de test ook voor inzicht in de verschillende leiderschapsrollen binnen een managementteam.Voordelen

 • Toetsing van leiderschapspotentieel en ontwikkelmogelijkheden.
 • Differentiatie tussen van nature goed passende leiderschapsrollen en van nature minder goed passende rollen.
 • Objectieve vergelijking met een algemene referentiegroep van managers.
 • Mogelijkheid om krachtige teams samen te stellen waarin alle leiderschapsrollen vertegenwoordigd zijn.
 • Beschikbaar in ruim 5 talen. (link ‘meer informatie’ naar tbv talen en mogelijkheden).


Doel

 • Develop
Leiderschapspotentieel vergelijken met een algemene referentiegroep van managers.

Deze rapportage meet

 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Talentmanagement
Voor wie en wanneer

U wilt weten welke (nieuwe) medewerker leiderschapsrollen kan ontwikkelen? En welke leiderschapsrollen goed bij hem passen? Of wilt u nagaan welke persoonlijkheidskenmerken ten grondslag liggen aan zijn stijl van leidinggeven? Voor deze leiderschapsvraagstukken is de Reflector Big Five Leadership ontwikkeld. Deze test geeft u een accuraat en betrouwbaar beeld van de leiderschapsrollen die iemand kan vervullen of gemakkelijk kan ontwikkelen. Gebruik de test ook voor inzicht in de leiderschapsrollen binnen het managementteam van uw organisatie.

Verder biedt de test input voor loopbaan- en coachingsgesprekken. Zet de resultaten in bij het beoordelen van iemands functioneren of bij zijn aanvraag voor een opleiding. Of om een medewerker gericht te coachen die bepaalde leiderschapsrollen gaat vervullen of wenst te verbeteren.

Werkwijze

De Reflector Big Five Leadership onderscheidt acht leiderschapsrollen, gebaseerd op het concurrerende-waardenmodel van Quinn. Dit zijn de Vernieuwer, de Netwerker, de Producent, de Koersbepaler, de Coördinator, de Monitor, de Teambouwer en de Coach.

De test koppelt deze verschillende leiderschapsrollen aan de achterliggende persoonlijkheidskenmerken van de deelnemer en vergelijkt hem met een algemene normgroep van managers. Dit brengt zijn talent voor leiderschapsrollen aan het licht. Ook ziet u welke voorkeuren in leiderschapsstijlen de deelnemer heeft en hoe gemakkelijk hij een bepaalde leiderschapsrol kan ontwikkelen. Aanvullend kunt u de leiderschap(voorkeur)stijlen en ontwikkelbaarheid laten toetsten aan een specifieke benchmark.

Deelnemers kunnen de Reflector Big Five Leadership online invullen op elk gewenst moment en op elke locatie naar keuze. Dit kan ook thuis. Na de testafname komt het rapport binnen enkele minuten tot stand.

Combinatierapportage(s)

Heeft de werknemer de Reflector Big Five Personality ingevuld? PiCompany kan deze antwoorden hergebruiken en omzetten in de Reflector Big Five Leadership. Gebruik naast de Reflector Big Five Leadership een 360 graden-feedbackmeting om de ontwikkelbaarheid van leiderschapsrollen breder en diepgaander te onderzoeken.

Resultaat en rapportage

De rapportage bestaat uit twee onderdelen:

 1. De rapportage leiderschapsrollen die de deelnemer vergelijkt met een extra normgroep van managers.
 2. De onderliggende persoonlijkheidsrapportage, waarmee u inzicht krijgt in onder meer de ontwikkelbaarheid van een rol bij de deelnemer.
Ondersteuning en certificatie

U kunt snel zelfstandig online aan de slag met Reflector Leadership. PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP). Met behulp van deze portal kunt u 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Deelnemers kunnen de test op elke gewenste locatie invullen. Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor de interpretatie en terugkoppeling van resultaten van Reflector Big Five Leadership is certificering vereist. PiCompany verzorgt deze certificatietraining. Met de certificatie op zak bent u bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer. Zo kunt u de test volledig in eigen beheer afnemen.

Lees meer over onze certificatietrainingen